باورهای اشتباه در مورد هپاتیت C

سلامت نیوز

هپاتیت C یک بیماری بسیار جدی ویروسی است که به کبد یعنی یکی از اعضای حیاتی بدن آسیب می زند. در این میان برخی باورهای غلط و خرافی می تواند باعث بدتر شدن شرایط بیمار شده و روند درمان را با اختلال مواجه کند.


باورهای غلط و خرافی در مورد هپاتیت C

هیچ درمانی برای بیماری هپاتیت C وجود ندارد: این باور غلط بوده و روش دارو درمانی برای مقابله با ویروس عامل این بیماری وجود دارد. هدف دارو درمانی از بین بردن ویروس در جریان خون است. اگر میزان و سطح این ویروس در جریان خون فرد مبتلا تا شش ماه پس از اتمام درمان قابل تشخیص نبود، درمان کامل انجام شده است.

مادران مبتلا به هپاتیت C نمی‌توانند به نوزادشان شیر بدهند: هیچ دلیل اثبات شده ای وجود ندارد که نشان دهد اینگونه مادران نمی‌توانند به نوزادشان شیر دهند. با این حال، اگر نوک پستان مادر ترک‌خورده یا زخم باشد، بهترین است که از شیر دادن به نوزاد پرهیز کند تا خطر انتقال ویروس به نوزاد از بین برود.

با زدن واکسن هپاتیت C جای نگرانی برای ابتلا نیست: این باور اشتباه است هنوز واکسن تأییدشده‌ای پیشگیرانه صد درصد برای هپاتیت C به بازار پزشکی عرضه نشده است و واکسن‌های مطمئن و مؤثری هپاتیت A و هپاتیت B برای ویروس هپاتیت سی مصونیت ایجاد نخواهند کرد.
 

از فرد مبتلا به هپاتیت باید دوری کرد: این باور کاملا اشتباه بوده و باید در نظر داشت که هپاتیت C یک بیماری ویروسی است که از طریق تماس خونی منتقل می شود و تماس‌های معمول مانند بغل کردن، بوسیدن، یا غذا خوردن از ظروف یا وسایل آشپزی مشترک خطری برای شیوع و ابتلا آن نخواهد داشت.
 

هپاتیت C قطعا از مادر به جنین منتقل می شود: احتمال انتقال بیماری هپاتیت سی در زنان باردار، از مادر مبتلا به فرزند وی کمتر از ده درصد است اما هیچ اقدامی وجود ندارد که بتوان این ریسک را تغییر یا مشخص کرد که در چه افرادی انتقال ایجاد می شود. انتقال بیماری می‌تواند در دوره بارداری یا زایمان رخ دهد.